Opret ny bane

På skærmbilledet på figuren kan du i venstre side af skærmen se et Google Maps kort med en skole på. Det lille orange hus markerer, hvor basen er. I højre side er der nogle menuer, som foldes ud (og ind) ved at klikke på trekanten. Menuerne indeholder:

 • Banens navn – Giv banen et beskrivende navn. F.eks. “Lang bane omkring mosen” eller “Kort – 5. klasse”.
 • Vælg base – Hvis der er oprettet flere baser til jeres abonnement, vælger du din skole her.
 • Lokationsopgaver – Er ikke obligatoriske, men giver mulighed for at stille opgaver med relation til poster.
 • Ruter – Det er her, du laver ruterne til din bane. Bemærk at en bane SKAL indeholde 16 ruter for at kunne bruges i et spil. Det er for at sikre, at alle baner altid vil kunne bruges af op til 8 hold.

Ruter

For at oprette en ny rute, klikker du “Opret ny rute”. Der kommer en ny rute frem (se figuren). Lige nu er længden 0 km og der er 0 poster, da der ikke lavet nogen endnu. Den grønne firkant betyder, at denne rute bliver vist med grøn på kortet til venstre.


Samtidig med at ruten oprettes, bliver kortet til venstre aktivt, så du automatisk indsætter en post på det sted, du klikker. Prøv at klikke med musen et sted på kortet til venstre. Du sætter et flag og der kommer en grøn linje fra basen hen til flaget. Flaget er en post. Hvis du vil have en lokationsopgave i din bane, skal den laves nu (se nedenfor).
Fortsæt med at klikke og du sætter rutens efterfølgende poster. Når du har sat 8 poster, går ruten automatisk tilbage til basen. Undervejs kan du se, at antallet af poster og rutens længde bliver opdateret.Tip

 • Flag kan nemt flyttes: Træk og slip. Under billedet har du også muligheden for at slette sidste klik.
 • Hvis du har behov for at zoome lidt ud og ind, kan det gøres på luppen under billedet. Fjern hakket i auto zoom, og klik på plus eller minus. Du kan også zoome ved at dobbeltklikke på kortet. Venstre dobbeltklik zoomer ind, og højre dobbeltklik zoomer ud. Dette fungerer ikke, hvis du klikker på et ikon.
 • Læg også mærke til, at der er en målestok under billedet. I toppen af billedet kan du vælge mellem satellit-, kort- og hybridvisning.

Klik “Opret ny rute” igen og lav på samme måde de andre 15 ruter (8 til hver halvleg). Du kan se at holdet, der får den grønne rute i første halvleg også får grøn rute i anden halvleg. Hvis det bliver for rodet, kan du fjerne hakket i “Vis” for nogle af ruterne. Når du er færdig, klikker på knappen “Godkend bane” i bunden af vinduet.

Gode råd til baner

Øvelse gør mester – Det gælder også, når man skal lave baner til DJEEO spil. I dette afsnit har vi samlet tips og erfaringer, så du nemt kan lave dine egne gode, gennemtænkte baner. Her nedenfor angivet nogle af de overvejelser, der kan gøres.

 • Start med at danne dig et overblik over området.
 • Hvilke spændende steder vil du gerne sende eleverne til?
 • Overvej mulige lokationsopgaver (statue, mindesmærke, fodboldmål, å, sø, bygninger e.lign)
 • Er der store veje eller lignende, der skal undgås (eller krydses sikkert)?
 • Visualiser to dele af området (eksempelvis øst-vest) til de to halvlege.

Generelle råd