Opret ny emnepakke

En emnepakke til et spil skal indeholde enten 16 eller 32 lukkede opgaver (se nedenfor, hvad lukkede opgaver er). Det svarer til, at der er 1 eller 2 opgaver fra emnepakken imellem hver post, da en bane altid vil bestå af to halvlege med hver 8 poster (i alt 16 poster). En emnepakke kan indeholde 0, 2 eller 4 åbne opgaver (se nedenfor).

Der er intet krav til, at en emnepakke skal være vel beskrevet og indeholde beskrivende Forord, Forudsætninger mv. for at kunne indgå i et spil, men af hensyn til lærerkollegaer anbefales det at gøre det.

Indholdet på siden er delt i to spalter: Til venstre beskriver man sin emnepakke for andre lærere (og for sig selv til en anden gang) og til højre tilføjer man opgaverne.

Pakke info

Teksten i de hvide bokse til venstre sletter du og erstatter med din egen tekst. Målgruppen er andre lærere (og dig selv). Det er vigtigt, at du skriver en præcis titel og et godt forord, da disse tekster bliver brugt, når emnepakken vises på siderne “Skolens emnepakker” og “Univærelset”. Titlen vises og forordet kommer frem, når musen føres over titlen. Udover at beskrive emnepakken skal du også markere hvilke klassetrin og fag, emnepakken er rettet imod. Nederst til venstre står historikken for emnepakken, som fortæller, hvornår denne emnepakke er redigeret og af hvem. Husk at klikke “Gem ændringer” nederst i venstre spalte, så du får gemt de ændringer, der er foretaget.

Rediger opgaver

Til højre på oversigten over emnepakken, kan du oprette og redigere opgaver ved at klikke på “Tilføj ny” eller “Rediger” (hvis emnepakken allerede indeholder opgaver). Der er to typer opgaver:

  • Lukkede opgaver – Har typisk et konkret svar og rettes automatisk (multiple choice opgaver eller lignende).
  • Åbne opgaver  Er kendetegnet ved, at eleverne selv skal formulere et svar og der er allokeret tid i spillet til løsningen af opgaven (1-4 min.). Læreren læser svaret igennem og giver point undervejs i spillet.